Plannen voor de Biltstraat

Bewoners en ondernemers rond de Biltstraat willen hun straat opnieuw inrichten. Veiliger, sfeervoller, meer passend bij de economische (horeca) groei en meer verbinding met Maliebaan / Hogelandsepark.
Ze hebben drie varianten door een architect laten uitwerken. Deze verschillen in hoe auto’s, fietsers en bussen tussen de Berekuil en de Voorstraat rijden, en hoeveel groen en verblijfsgebied wordt ingeruimd voor voetgangers. Dat is relevant voor Oost, want een nieuw ontwerp voor de Biltstraat heeft impact op het verkeer in onze wijk. Denk niet alleen aan auto’s en fietsers, want in alle varianten zoekt de Biltstraat groene aansluiting met de Biltse Grift, Maliebaan en Hogelandsepark, wat kansen biedt voor wandelaars. Het nu onoverzichtelijke en gevaarlijke kruispunt ter hoogte van het Wijkbureau zou ook opgeknapt kunnen worden (zie foto).

Your votes please!
Je kunt de plannen voor de herinrichting bekijken op de website van de Biltstraat Ondernemers Vereniging. Er wordt nadrukkelijk gevraagd om ideeën en opmerkingen van bewoners en ondernemers, dus aan iedereen in Oost die op de Bilstraat winkelt, wandelt of geniet van het culinaire aanbod: your votes please!

www.biltstraat.com/herinrichting