Kleinere bus op lijn 8?

Op lijn 8 rijdt een extra lange bus, maar observaties (we beschikken zelf niet over exacte reizigersaantallen) suggereren dat dit overcapaciteit is. De bus zit in Oost zelden vol. Waarom dan zo’n lange bus? Lijn 8 rijdt na Utrecht CS door op een traject dat aanmerkelijk drukker is. Vervoerder U-OV stemt het materieel daar op af. Extra lang betekent ook extra gewicht, en dat geeft in onze nauwe straten en kleine (arbeiders)woningen grote trillingen. Daar komt bij dat kruisingen en de breedte van wegvlakken in Oost (Oudwijkerdwarsstraat!) erop worden aangepast, ten koste van de ruimte voor fietser en voetganger.

Trillingen in de huizen
Sinds kort rijdt door onze wijk een elektrische bus. Vanwege werkzaamheden aan de Nachtegaal- en Reigerstraat dit jaar via een alternatieve route, misschien heeft nog niet iedereen ‘m gezien. Positief is minder uitlaatgassen en motorgeluid. Maar een elektrische bus is wel aanmerkelijk zwaarder door het grote accupakket. En dat leidt tot nóg meer trillingen als de bus langs dendert.

Kleinere bus?
De vraag is: kan vervoerder U-OV niet een kleinere (elektrische) bus inzetten in Oost? Nu is openbaar vervoer een zaak van de provincie, niet van de gemeente. Deze vraag moet dus naar het provinciegebouw. Reizigers en bewoners langs lijn 8 kunnen elk jaar wensen en opmerkingen indienen als de provincie het zogenaamde vervoersplan bekend maakt. Het nieuwste versie is net uit (Vervoersplan 2022) en je kunt reageren tot 8 augustus via dit formulier.

Foto: De extra lange, elektrische bus van lijn 8 door de Oudwijkerdwarsstraat – Arnoud Wolff