Buurtboekje Oost

Bezorger Guus Touker heeft vandaag de laatste Buurtboekjes rondgebracht. Een hele klus, de oplage was ruim 4.000, huis aan huis bezorgd de afgelopen weken. ‘Alle praktische informatie over de buurt’ staat op de voorkant, en dat is weinig overdreven: bijna alle winkels, horeca, dienstverleners, instanties en bewonersinitiatieven staan met naam, korte beschrijving en (web)adres genoemd. Een handig overzicht van ondernemend Oost.

Het Buurtboekje is een initiatief van de ondernemersvereniging Puur Oost. Die zet zich in voor een gezonde en veilige buurt rond met name de winkelstraten Adriaen van Ostadelaan en Jan van Scorelstraat. Wat goed is voor de buurt, is goed voor de handel! Daarom steunt ze bijvoorbeeld ook de buurtconciƫrge. Met deze handzame bedrijvengids wil ze bewoners verder bekend maken met ondernemers en initiatiefnemers in de buurt.

NB Niet heel Oost heeft het Buurtboekje op de mat gekregen, want Puur Oost beperkt zich tot de Schildersbuurt, Rubenslaan/Krommerijnwijk en Abstede/Sterrenwijk, dus grofweg de buurten die tussen de Kromme Rijn en de Minstroom liggen.

Foto: bezorger Guus Touker met de laatste Buurtboekjes – Arnoud Wolff