Waar is De Denker?

Voor wie zich afvraagt: waar is ‘De Denker‘ gebleven? Het is niet gestolen of verkocht, maar uitgeleend aan ArtZuid, de jaarlijkse beeldententoonstelling in Amsterdam, zo staat keurig op een bordje vermeld. Het beeldhouwwerk van Lotti van der Gaag uit 1951 zal eind oktober weer terug gezet worden op zijn oude vertrouwde stek tegenover Maliebaan 32. In het huis aan huis verspreide wijkbericht staat overigens ook vermeld dat de tijdelijke verwijdering ‘geen invloed heeft op de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden’. Een hele geruststelling.

Hildo Krop
De Denker is een van de 50 beelden die onder de titel ‘Imagine’ vanaf 1 juli in de buitenlucht langs de lommerrijke lanen van Amsterdam Zuid (gratis) te zien zijn. Grote inspiratiebron van deze zevende editie is de voormalige Amsterdamse stadsbeeldhouwer Hildo Krop (1884 – 1970), wiens werk bol staat van de symboliek over een betere wereld voor mens, dier en natuur. In Oost is hij bekend van de beeldhouwwerken aan de gevels van Woningbouwvereniging Utrecht (Paulus Potterstraat en Jan van Scorelstraat) in de Schildersbuurt.

Beeldenroute
Langs de Maliebaan staan meer kunstwerken als onderdeel van een beeldenroute. Uniek is dat het louter beelden van vrouwelijke kunstenaars betreft.
Meer informatie op www.kunstinopenbareruimte-utrecht.nl/