Diakonessenhuis zet zich schrap

Het virus rukt op, dus zet het Diakonessenhuis zich schrap. Maar volgens directeur John Taks en (op de achtergrond) hoofd Medische Staf Martijn Pruissen is het ziekenhuis – met 175 jaar het oudste van Nederland – goed voorbereid op de tweede golf. “De draaiboeken liggen klaar”, zeggen ze in een interview met dagblad Trouw.

Uitstel operaties voorkomen
Blijkbaar liggen er nu tien corona patiënten in het DIAK, waarvan vier op de IC. “Als het aantal toeneemt tot veertien zal een aparte corona afdeling opgetuigd worden met een vast team verpleegkundigen.” Tijdens de eerste golf moesten operaties in alle hectiek uitgesteld worden, hoewel naar eigen zeggen spoedeisende operaties allemaal door zijn gegaan. “We willen het uitstellen van operaties de komende tijd zoveel mogelijk vermijden.” Het vertrouwen is groot, want “we weten veel meer van de ziekte, we kunnen patiënten veel beter behandelen.”
Ze roepen buurtgenoten dan ook op om niet té terughoudend te zijn om naar het ziekenhuis te komen, vooral niet bij extreme pijnklachten en bloedverlies. Maar, zeggen ze, “als je rugpijn hebt na zwaar sporten of een licht griepje, denk dan even na of het niet een dagje later kan.”

We wensen ons buurtziekenhuis en met name alle medewerkers veel sterkte de komende tijd. Een gerust gevoel dat ze zo goed voorbereid zijn.

Foto: Directeur John Taks en hoofd Medische Staf Martijn Pruissen – Patrick Post