Bakkerij District 1.5

‘Wij werken aan District 1.5 (m)’ staat er op de ramen van het charmante hoekpand aan de Rembrandtkade. Kees, de bakker, vertelt wat de plannen zijn. ‘Bijna vijf jaar geleden zijn we hier een bakkerswinkel begonnen, gericht op de buurt. We schonken ook koffie, en later breidden we uit met een lunchkaart. Door de drukte gingen bakkerij en horeca letterlijk door elkaar lopen. Gelukkig konden we het pandje hiernaast erbij huren en verhuisden we de bakkerij daar naar toe. In het hoekpand kwam de focus op horeca met een gezellig terras, wat uitgroeide tot een ontmoetingsplek voor de hele buurt.

Maar helaas, voor anderhalvemeter horeca is het hoekpand te klein. Daarom gaan we op die plek terug naar ons oorspronkelijke concept: Brood & Koffie, een bakkerswinkel, zonder zitplaatsen binnen, maar mét goede koffie To Go. Het buitenterras blijft, daar kun je straks heerlijk in het zonnetje van je koffie To Go en onze versproducten genieten. Echter zonder bediening op het terras, zo houden we de kosten laag, wat in de anderhalvemeter economie cruciaal is.

Voor het pandje hiernaast dat dan leegkomt zoeken we nog een bestemming. Onveranderd blijft onze slogan: ‘Op gepaste afstand het verst dichtbij’

Foto: Oostkrant