Nieuwe zaak bloemist Ad Hosman

Na 92 jaar schuift Bloemsierkunst Ad Hosman een paar winkels op naar Nachtegaalstraat nr 41, de oude spelletjeswinkel met die fraaie houten pui. Voor bloemist Dennis v/d Riet het juiste decor voor zijn bloemschikkunst. En het moet gezegd, de winkel is op deze openingsdag een pareltje, wat een kleurenpracht! Dennis begon 21 jaar geleden als binder in de bloemenzaak op nr 71, die toen nog in handen was van dhr Kroon, die lang geleden op zijn beurt de zaak van de oude Ad Hosman over had genomen. Een zaak met traditie dus! Inmiddels is Dennis na een lange opleiding ‘meesterbinder’, een titel die niet veel voorkomt in Nederland. Voor hem en zijn vaste medewerkers Karola, Annemarie, Corrie en Ina is bloemschikken een vorm van kunst geworden.

Op zijn winkelpui staat ook Duurzaam Bloemist, ze hebben het hoogsthaalbare predicaat Goud gekregen, wat slechts 40 collega bloemisten in Nederland ook gelukt is. De hele keten van kweker tot aan zijn eigen winkel is duurzaam: gebruik van led, strikte afvalscheiding, ecologische bemesting, inpakken met afbreekbaar cellofaan, tot aan fatsoenlijke lonen voor de werkers op het land.

Wat zijn vak zo mooi maakt? ‘Ik werk met het mooiste product uit de natuur, dat wil ik overbrengen. Geen dag is hetzelfde. We ademen mee met de seizoenen en heel belangrijk, we stemmen de boeketten af op de klant of locatie. Daarin zit de kunst van het ambacht.’

Foto: Bloemist Dennis van der Riet met zijn team – Arnoud Wolff