Nieuwe boksschool in Oost

Een zaal vol bokszakken en een stoere boksring, welkom in de nieuwe boksschool Eastside Boxing van Chris Konijn en Duane Ter Steege aan het Herculesplein. Vandaag was de officiële opening met een masterclass van Olympiër Nouchka Fontijn (Zilver in Rio, Brons in Tokyo).

Buiten boksen
De boksschool is niet helemaal nieuw. Bij sportschool Fitter Club onder Galgenwaard boden Chris en Duane al bokslessen aan als fitness. “Door de corona zijn we buiten gaan trainen. Dat gaf zoveel bekijks en animo, dat de groep deelnemers steeds groter werd. Op een gegeven moment hadden we 20 bokszakken buiten staan! Na de lockdown konden we niet meer terug in het Fitterspand, dus hebben we in dit oude kantoorpand naast het stadion een etage ingericht als boksschool. We hebben al 140 sportende leden, de groei zit er goed in.”

Amerikaanse boksstijl
“Onze methode hebben we gefinetuned na ons bezoek aan de wereldberoemde boksschool Gleasons Gym in Brooklin, New York. Zij focussen op bewegen en verdedigen, waar de Europese boksstijl meer statisch is. Die Amerikaanse stijl past goed in onze fitnessprogramma’s. We bieden hier een veilige, op trainen gerichte omgeving. Bij het bokszaktrainen is 70% vrouw. Bij het sparren, het één-op-één boksen is de verhouding man-vrouw andersom, maar ook daar gaat veiligheid boven alles. We willen dat onze sporters naar huis gaan met het gevoel lekker en goed getraind te hebben.”

Snelgroeiende sport
Jeroen van den Berg is bestuurslid van de boksbond en verrichte de officiële opening: “Boksen is een snel groeiende sport in Nederland met inmiddels 120 boksscholen. We zijn trots op dit initiatief, mede omdat Utrecht vroeger het centrum van de bokssport was in tijden van De Voltreffer van de fameuze Ben Zwezerijnen. Boksen heeft een frisser imago gekregen, natuurlijk ook dankzij Nouchka die een top-ambassadeur is gebleken voor onze sport.”

Meer info op www.eastsideboxing.nl

Foto’s: Feestelijke opening met een masterclass van Olympisch bokser Nouchka Fontijn – Arnoud Wolff