Gewoon op avontuur

Merel en Dave wonen op het Gerrit Rietveldhof. Ze zijn een bekende verschijning in Oost, want ze rijden met hun rolstoel vrijuit en vrolijk door de wijk. Ondanks hun spierziekte (HMSN) genieten ze van wat het leven te bieden heeft, liefst zo onafhankelijk en gewoon mogelijk.

Oude Mercedes
En ze houden van uitdagingen! Hun nieuwste project is het ombouwen van een oude Mercedes 412D camper. Daarmee willen ze plekken bezoeken waar ze anders vanwege hun beperking niet kunnen komen. Ze kunnen dan alle (medische) hulpmiddelen meenemen en zijn niet afhankelijk van schaarse beschikbare accommodaties.

Een hele puzzel!
Dit oude beestje geschikt maken is wel een enorme klus. Alles moet bedienbaar zijn met de smartphone, in de binnenruimte moeten twee rolstoelen kunnen bewegen en al hun hulpmiddelen en instrumenten vergen veel van de stroomvoorziening (extra accu’s en zonnepanelen zijn hard nodig). En ondanks alle techniek moet het ook gezellig aangekleed worden, zonder dat het totaalgewicht de grens voor een rijbewijs B te boven gaat. Een hele puzzel!

Crowdfunding
Om hun droom waar te maken, zijn ze een crowdfunding gestart. De camper hebben ze al aangeschaft en een deel van de ombouw hebben ze zelf betaald. Om verdere (dure) aanpassingen te realiseren hebben ze nog €30.000 nodig. Op hun projectwebsite www.gewoon-camper.nl leggen ze uit wat nodig is om ‘gewoon’ op avontuur te kunnen gaan. En dat is ongewoon veel!

Foto: Merel en Dave en hun oude camper – Michael Kars