IBBloementuintjes

Het bloeit en groeit op het studentencomplex IBB, en het goede nieuws is: er komt nóg meer kleur en geur. Een groep studenten heeft in de grasveldjes met een grondfrees ruimte gemaakt voor veertien perkjes, en die vervolgens ingezaaid met een zadenmengsel met o.a. boekweit, gele mosterd, koriander, dille en korenbloem.

Jubelende bloemenzee
Initiatiefnemer van deze IBBloementuintjes is Deborah van de Vlist: “Nu zie je op de plekken waar we gefreesd hebben alleen nog zand met afzetlint erom, maar in de loop van het seizoen zullen ze veranderen in een jubelende bloemenzee. We hebben op de IBB al jarenlang moestuintjes. Die zijn zo populair dat ze binnenkort uitgebreid gaan worden. Wat dat betreft is er op de IBB veel interesse voor groen. Na een oproep op facebook meldden zich twintig enthousiaste bewoners om te helpen de bloementuintjes aan te leggen. Daardoor konden we direct veel meters maken. De bloemen zijn straks aantrekkelijk voor de insecten, zoals bijen, die weer nodig zijn om planten, bomen en gewassen op ons terrein te laten groeien. En al die bloemen zijn natuurlijk ook gewoon leuk om op uit te kijken.”

Groen Oost
Op de website van bewonersinitiatief Groen Oost vind je een kaart met meer dan 50 tuintjes, groenstroken, hofjes en parken in Oost die door bewoners worden onderhouden. Voor de ommetjesmakers zijn er negen wandelroutes uitgezet langs al deze groene pareltjes.

Foto: Deborah bij een van de IBBloementuintjes – Arnoud Wolff