10 jaar Oostkrant

De Oostkrant bestaat tien jaar. De tijd is er niet naar om dit uitbundig met slingers te vieren, maar we zijn er trots op! Tot 2009 kreeg Oost een periodiek in de bus gemaakt door het wijkbureau en welzijnsorganisatie Cumulus, met daarin ook kopij van bewoners. Na heibel over inhoud en koers, besloot een groep bewoners om dan maar een krant in eigen beheer te maken, onafhankelijk van gemeentelijke instanties. Op 19 oktober 2010 tekende voorzitter Rose-Marie van Berkel de oprichtingsacte van Stichting Oostkrant – zonder winstoogmerk – met als doel om buurtgenoten te informeren over zaken die spelen in Oost. En dat lukt nog steeds, in december valt de veertigste editie op de mat. Lees ze allemaal terug in ons archief.

Buurtgevoel
Sinds de eerste editie in december 2010 zet een wisselende groep betrokken bewoners zich onbezoldigd in om vier keer paar jaar een breed gelezen en vooral verbindende krant te maken. Positief van toon, met een mix van informatie, persoonlijke verhalen en vooral veel buurtgevoel. De dagelijkse actualiteit delen we op onze veelbekeken facebookpagina en via de pagina Buurtnieuws op onze website. Diepgravende onderzoeksjournalistiek laten we aan de stadsmedia DUIC, NUK, RTV Utrecht, AD/UN en Telegraaf Utrecht, maar wie trouw de Oostkrant leest weet wat er speelt in de buurt.

Jubileumboek
Ondertussen werken we hard aan een groot jubileumboek met de mooiste en meest opmerkelijke buurtverhalen die we afgelopen tien jaar hebben mogen optekenen. Het boek is eind november voor een vriendenprijs te koop bij adverteerders in de winkel en de webshop. Bedoeld als cadeau voor iedereen die Oost een warm hart toedraagt.

Wandeling en Podcast
Ter gelegenheid van tien jaar Oostkrant hebben we een wandeling gemaakt die je langs de mooiste plekjes in Oost voert. Met een begeleidende podcast waarin bewoners onderweg opmerkelijke verhalen vertellen. Route en podcast vind je hier zodra het jubileumboek in de verkoop gaat, eind november.

De eerste Oostkrant verscheen in december 2010. Latere edities kregen een blauwe balk om duidelijk te maken dat het géén gemeentelijke uitgave is.