Oost in de Tweede Kamer?

Het is verkiezingstijd, ook in Oost. Een aantal buurtgenoten zijn kandidaat om voor een van de partijen in de tweede kamer te komen. Zoals Mirthe Biemans uit Buiten-Wittevrouwen. Het is nog een lange weg richting de kamerbankjes, want ze is nummer 23 op de kandidatenlijst van de pvda, en die partij staat in de peilingen op 12 zetels. Maar zetel of geen zetel, ze heeft een missie: betaalbaar wonen voor (bijna) iedereen, huur of koop.

Woningmarkt
Ze werkt voor een grote woningstichting en noemt zich volkshuisvester. In een persoonlijke brief die ze deze week huis-aan-huis in Oost heeft verspreid, nodigt ze buurtgenoten uit om zaterdag online met haar in gesprek te gaan over dit onderwerp. Wonen is ook voor onze wijk actueel, denk aan de woningnood onder studenten en starters, ouderen die niet kunnen doorstromen binnen hun buurt, jonge gezinnen die bij gebrek aan (buiten)ruimte de stad ontvluchten en middeninkomens die de stijgende huren niet meer kunnen opbrengen.

Buurtbijeenkomst
Ben je benieuwd hoe Mirthe naar de woningmarkt kijkt, of wil je gewoon eens kennismaken met een jonge buurtgenoot die zich in de landelijke politiek wil mengen, meld je dan hier aan voor de (gratis) online buurtbijeenkomst die zij op zaterdag 13 maart 16:00 uur organiseert.

Foto: Mirthe Biemans is kandidaat Tweede Kamerlid – Arnoud Wolff