Schilder Klomp gaat verhuizen

Schildersbedrijf Klomp & Zonen verlaat na 60 jaar de Gerard Doustraat in de Schildersbuurt (geen grap). Een echt familiebedrijf, de opa van Peter Klomp startte in 1923 vanuit een werkplaats in de naburige Van der Helststraat. Inmiddels heeft neef Richard als vierde generatie de zaak overgenomen. Hoewel Peter sinds zijn pensioen niet meer met blik en kwast in de weer is, is hij nog altijd zeer betrokken: “Ik hou vooral nog contact met de klanten die ik al jaren ken. Inmeten, offertes en contacten leggen doe ik nog graag. Maar Richard heeft nu het stuur in handen, voor mij is het grote ‘moeten’ ervanaf. Ik geniet nu ook als opa.”

Familiegevoel
Richard is sinds 2006 compagnon en bevestigt het familiegevoel: “Ook ik begon hier als vakantiewerker. Het familiegevoel stralen we ook uit. We geloven in kwaliteit en service. We werken voornamelijk in Oost en Binnenstad en hebben veel vaste klanten, bijna allemaal particulieren en kleine vve’s. Daarnaast leiden we onze schilders zelf op, zo borgen we de kwaliteit.”

Verhuizing
Het bedrijf verlaat eind maart definitief de werkplaats aan de Doustraat, zeker voor Peter een hele stap: “Ik ben in dit buurtje geboren en getogen, speelde hier nog op straat. De Doustraat heeft een speciaal plekje in ons hart, ik schat in dat zeker de helft van de woningen hier door ons in de lak zijn gezet.”
Toch zag Richard geen andere mogelijkheid: “Het parkeren wordt steeds meer een probleem, zeker als we hier vroeg in de ochtend met alle schilders verzamelen. En deze werkplaats is moeilijk duurzaam te krijgen. We verhuizen straks eerst naar boerderij De Klomp (geen familie) en daarna naar een nieuw bedrijfsterrein in de Bilt. Nog steeds dichtbij, dus we blijven de huisschilder van Oost.”

Foto: Peter Klomp en zijn neef Richard Brosi voor de werkplaats Gerard Doustraat 2 – Arnoud Wolff