Kohnstammschool

Het schoolplein van de Kohnstammschool is opgeknapt met meer groen en meer ruimte om buiten te leren. Op de officiële opening somde spreekstalmeester Philip Walkate een lange lijst op van verbeteringen: 9 nieuwe bomen en 115 meter heg geplant, 1244 stoeptegels verwijderd, waterton van 1250 liter, een groen sedumdak boven de ingang, een houten tipitent, modderkeuken en een buitenlokaal. Dat was terecht een feestje waard!

Buiten leren
“De aanleiding was het kappen van een zieke boom op het plein en enorme plassen water op het schoolplein na regenbuien,” vertelt Rosemarie, voorzitter van de ouderraad en één van de aanjagers van Plein & Tuin werkgroep. “Het was duidelijk dat we een waterprobleem hadden. Met een groep ouders én kinderen hebben we samen met de school het plein aangepakt. Veel werk, want we hadden te maken met veel regels en vooral veel subsidiepotjes. Maar met vereende krachten is het gelukt! Het plein is veel groener, kinderen kunnen spelen op houten speeltoestellen en door het buitenlokaal zijn ze meer in de frisse lucht. Weer of geen weer, vies worden hoort erbij. Kinderen bewegen meer en concentreren zich beter, zo draagt het schoolplein bij aan de leerprestaties. En ook na schooltijd is dit een fijne plek om te spelen voor kinderen uit de hele buurt.”

Boris Beer Buitenlokaal
Extra aandacht vandaag voor het openlucht leslokaal op de hoek van het schoolplein. Dat kreeg de naam van Boris Beer, naast Nijntje het bekendste karakter van wijlen tekenaar Dick Bruna, die zelf achter het schoolplein woonde. Weduwe Irene kwam even kijken en zag dat het goed was. Wat een prachtige dag in de Krommerijnwijk!

Foto boven: opening schoolplein door wethouder Anke Klein en Bernard de Jong van het Waterschap HDSR (beiden met tuinschaar) – Arnoud Wolff