We kunnen weer Buurten!

“Een beetje onwennig, maar het voelt goed!” Zo omschrijft bedrijfsleider Suzanne van Buurten in Oost aan de Burgemeester Reigerstraat haar eerste werkdag na de lockdown. En ook eigenaar Erik loopt weer energiek rond, en dat is best knap, want de afgelopen tijd vielen hem zwaar: “Mijn compagnon Bob en ik moeten vier zaken runnen en meer dan 60 werknemers aan het werk houden. Behalve dat het ons miljoenen aan omzet heeft gekost, voelde de laatste lockdown ook onrechtvaardig, omdat alleen Nederland de horeca volledig op slot hield.”

Nieuwe menukaart
“Maar goed, we willen ons zakelijke avontuur afmaken en blijven de schouders er onder zetten. We zijn weer open, de buurt is welkom, zowel binnen als buiten op het overdekte en verwarmde gedeelte van ons terras. Op het plein voor ons terras is nog wel werk in uitvoering, want ze zijn de Burgemeester Reigerstraat aan het opknappen. Hopelijk is alles klaar als straks de zon gaat schijnen! We zijn in ieder geval bereikbaar.
Ook werken we aan de nieuwe menukaart met meer to-share (kleine hapjes), een uitgebreider assortiment speciaalbieren en meer vegetarische borrelhapjes (bloemkoolbites). Onze lunchkaart, een succesnummer, blijft onveranderd.”

Personeel gezocht
“Wat wél voorlopig verandert is dat we voorlopig maandag en dinsdag gesloten blijven omdat we weer op zoek moeten naar personeel, vooral in de bediening. Nu hebben we 20 medewerkers, we hebben het dubbele nodig. Best lastig om op korte termijn jonge mensen te vinden. Ze hebben een ander baantje gevonden, zijn aan het blokken voor tentamens of zitten in quarantaine in hun studentenhuis.
Dus bij deze: wie 16 jaar of ouder is en bij ons wil komen werken: mail Amel via werkenbij@kombuurten.nl Of kom even ‘buurten’ en vraag naar Amel of Suzanne. Dan kunnen we snel weer alle dagen open!”

Foto: Suzanne, Erik en Amel heten de gasten van Buurten weer welkom – Arnoud Wolff