Meester Ben zwaait af

Laatste werkdag voor Ben Baarspul, bij iedereen bekend als ‘meester Ben’. Hij was jarenlang conciërge van de Notenboomschool (tegenwoordig Stepping Stones). Schoolleider Gwendolyn gaf hem een grote bos bloemen en de kinderen van de school vormden een erehaag van schoolplein tot aan zijn huis, een paar straten verderop. Uit alles bleek hoe geliefd meester Ben is bij docenten, ouders en kinderen.

Voetbalclub VSC
“Mijn jongste zoon kwam ooit thuis en zei: ‘de conciërge op onze school stopt’. Ik werkte toen in de bouw als timmerman, later voorman bij UW, maar dit leek mee een geweldige baan. Mijn hart ligt bij werken met kinderen. Eerst in het buurthuis, en alweer ruim 25 jaar bij de voetbalclub VSC (met de V van Velox, aan de Koningsweg). Ik ben er wedstrijdsecretaris, en nu ik meer tijd heb, ga ik daar ook de was erbij doen. En ik ben 3x opa, dus waarschijnlijk nog een oppasdag erbij. Zo blijf je in beweging!”

Rust en structuur
Schoolleider Gwendolyn spreekt met groot respect over haar conciërge: “Onze school is relatief nieuw. Nadat de oude Notenbomenschool terugliep qua leerlingenaantal, is de KSU scholengroep een nieuwe onderwijsvorm gestart in ditzelfde pand met tweetalig onderwijs. Dat was voor ons allemaal wennen, we kregen een ander publiek, maar meester Ben behield de rust en structuur. Ouders, leerkrachten en vooral de kinderen hebben dat altijd zeer gewaardeerd, dat blijkt ook wel uit de warme reacties. We vinden het allemaal jammer dat hij met pensioen gaat, maar het is hem van harte gegund natuurlijk!”

Foto: Laatste werkdag voor Meester Ben, uitgezwaaid door schoolleider Gwendolyn – Arnoud Wolff