Ontvoering in de Watervogelbuurt

“De dame is ontvoerd!” De schrik zit er nog goed in bij Frans Hofmeester. Zijn kunstwerk, een dame met hondje, was ontvreemd uit het perkje op de hoek van de Wulpstraat. Dankzij de tip van een oplettende bewoner werd de dame (met hondje) licht gehavend teruggevonden even verderop in de Roerdompstraat. “Wie doet zo iets?”

Overgeschilderd
De dame met hondje heeft een historie. Frans (en de buurt) irriteerde zich al jaren aan de lelijke graffiti op het Stedin transformatorhuisje bij de Wulpstraat. Toen besloot hij om zélf de kwast te pakken. Hij schilderde op de deur een dame die haar hondje uitlaat, een bekend, dagelijks tafereel op die plek. Helaas werd het meesterwerk kort daarop door ijverige onderhoudsmedewerkers weer strak groen overgeschilderd. Daarop maakte hij een replica in 3D en zette het beeld in het groenperkje voor het huisje. “Daar staat de dame veilig”, dacht Frans toen nog …

Volgende zet
Inmiddels zijn de dame en haar hondje terug bij Frans in het atelier. “Ik moet de beschadigingen van de ontvoering repareren.” Hij broedt nog op een volgende zet, want “de dame en het hondje moeten nu wel definitief veilig kunnen staan.”

update: na de nodige reparaties staat de dame met hondje weer (stevig) in het perkje

De dame met het hondje gevonden in de Roerdompstraat
De 3D replica van de dame met het hondje in het groenperkje
Frans schildert de dame met hondje op het Stedin huisje