Wijkdebat ‘Oost Ontmoet’

Zondag 3 oktober is het wijkdebat ‘Oost Ontmoet’. Bewoners willen meer plekken in de buurt waar ze buurtgenoten kunnen ontmoeten. Bijvoorbeeld om samen wat te drinken, te kletsen, informatie uit te wisselen of iets te ondernemen. Laagdrempelig, gezellig, een fijne plek om even langs te gaan. Al was het maar om even uit te rusten of om een sanitaire stop te maken. Zijn er in Oost voldoende plekken?

Klein buurthuisje?
Ja, we komen elkaar tegen bij de supermarkt, het park en buurthoreca, maar bewoners willen ook een plek waar ze zelf kunnen organiseren (samen koken), een cursus volgen of (onafhankelijke) informatie kunnen krijgen over de buurt. Buurtbibliotheken zouden zo’n plek kunnen zijn, maar die zijn er niet meer. In Oost kun je nog wel terecht bij Podium Oost, buurthuis Sterrenzicht en De Wilg, maar dat zijn wel wat grootschalige ruimtes. Zou niet elke buurt in Oost een eigen buurthuisje moeten krijgen? Een (leegstaand) winkelpand of kantoor bijvoorbeeld? Wie moet dat regelen (bewoners?), hoe zou het eruit kunnen zien?

Praat mee
Aan het debat doen een aantal (aspirant) raadsleden mee (CDA, D66, GroenLinks en PVDA), initiatiefnemers van ontmoetingsplekken zoals De Wilg, Rietveldhof en Michi-Noeki en vertegenwoordigers van de gemeente. Want een ding is zeker: ontmoeten, sociale verbinding en tegengaan van eenzaamheid krijgen steeds hogere prioriteit in de stad. Bewoners uit Oost zijn van harte welkom tijdens het debat om deze beleidsmakers op het juiste spoor te zetten.

Livestream
Het debat staat onder leiding van buurtgenoot Jord Neuteboom en wordt live uitgezonden op Podium Oost TV met de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen aan de debatdeelnemers.

Zondag 3 oktober in Podium Oost
Debat start om 16:00 uur, zaal open 15:30 uur
Toegang gratis, vol = vol

Foto: de Huiskamer van buurthuis Sterrenzicht waar bewoners uit Sterrenwijk elkaar ontmoeten