Oude Pieter Baancentrum te koop

Het voormalige Pieter Baancentrum aan de Gansstraat staat nu formeel te koop. Geïnteresseerde projectontwikkelaars kunnen een biedboek opvragen met informatie over de panden met een bruto vloeroppervlak van 18.583 m2. Tot 21 april mogen ze een plan indienen, waarna een commissie alle plannen toetst aan het Integrale Plan van Eisen (IPvE) dat de gemeente en eigenaar Rijksvastgoedbedrijf afgelopen jaar hebben opgesteld na consultatie van de buurt, ondernemers en mogelijke nieuwe bewoners.

Wonen, cultuur en groen
Een van de eisen is dat er een mix van woonvormen komt: 25% speciale doelgroepen, 10% ‘normale’ sociale huur, 30% middenhuur en 35% vrije sector. Ook komt er ruimte voor een culturele broedplaats, ateliers en creatieve ondernemers. De parkeerplaats aan de oever van de Kromme Rijn gaat weg, daar moet een groene zone komen, eventueel met (beperkte) horeca.

Hoogste bieder wint
Projectontwikkelaars die voldoen aan de eisen mogen een bod uitbrengen, waarbij geldt: de hoogste bieder wint. Eind oktober wordt dan bekend gemaakt welke projectontwikkelaar aan de slag mag gaan.

Meer info op de gemeentelijke projectsite