Rijnsweerd tegen windmolen(s)

Zij de lusten, wij de lasten, is in het kort het bezwaar van Rijnsweerd tegen de uitbreidingsplannen van het Utrechts Science Park (USP). De gemeente wil daar 4.000 woningen bouwen en duizenden extra banen schepppen. Goed nieuws voor de wetenschap en de economie. Maar de Kerngroep van het Bewonersoverleg Rijnsweerd vreest voor overlast, zeker als het USP autoluw wordt zonder doorgaand verkeer.

Parkeergarage in Rijnsweerd
De plannen voorzien o.a. in een nieuwe hub (parkeergarage met overstapfunctie) aan de kant van Rijnsweerd. Bezoekers, werknemers en studenten die straks met de auto via Archimedeslaan naar het USP komen, moeten hier parkeren en daarna te voet, met de fiets of per OV (monorail?) hun weg vervolgen. Rijnsweerd is bang dat de leefbaarheid van de buurt en de eigen bereikbaarheid onder druk komt door groeiende verkeers- en parkeerdruk.

Windmolen langs de A28
Het USP wil ook een duurzame campus worden. Een of meerdere windmolens langs de A28 moeten voor de energie zorgen. Bewoners zijn bang dat windmolens met een tiphoogte van 200 meter (2x de Dom) slagschaduw en geluidsoverlast geven.

Invloed van bewoners
Tot 30 augustus kunnen bewoners (ook buiten Rijnsweerd) nog formeel reageren via dit formulier.
Dinsdag 13 juli is er een digitale informatieavond vanaf 19:30 uur. Aanmelden kan per mail uspomgevingsvisie@utrecht.nl

Bekijk de visie, plannen en documentatie op de gemeentelijke projectwebsite.

Foto: Jelle Verhoeks | Utrecht Science Park