Skatepark in Oost?

Op het buurtplein van het Lodewijk Napoleonplanstoen staat sinds kort een ideeënbus. De jeugd mag daar wensen en dromen voor het plein en het grasveld langs de Kromme Rijn in stoppen. De bus is neergezet door jongerenwerkers Jerry en Karlijn die zich inzetten om dit buurtje op te knappen. En dat is nodig, want er is veel achterstallig onderhoud.

Skatepark en voetbalkooi
Marik, bijna 11, en leerling van de Kohnstammschool, heeft zijn wensen al in de bus gestopt: “Een skatepark langs het water lijkt me heel tof. Nu moeten we het spoor over, helemaal naar Lunetten. Dichterbij is fijner. En dan graag een skatepark met veel afwisseling en vooral hoogteverschillen zodat je snelheid kan maken. Ik hoop ook dat de vloer in de voetbalkooi bij de Kranenburgschool opgeknapt kan worden. De tegels liggen ongelijk en scheef, dan kun je lastig basketballen, de bal stuitert alle kanten op. In die kooi kun je ook prima voetballen, dus de goaltjes op het grasveld ernaast mogen weg. Die worden weinig gebruikt. Allemaal molshopen. En de helft van het jaar plassen en modder, dan kun je er toch niks mee. Mijn broer had nog een goed idee: hij wil zo’n calisthenics toestel zoals langs de Oosterspoorbaan. Met van die rekstangen waar je je aan op kunt trekken. Lijkt mij ook cool.”

Ideeënbus op het plein
Goede ideeën dus, zoals er ongetwijfeld al meer in de bus zitten. Die staat er nog tot 7 april, op het pleintje langs de Kozakkenweg. Heb je ook wensen? Stop ze erbij. En niet alleen kinderen en jongeren, ook ouders en ouderen mogen hun ideeën voor de buurt hier droppen.

Foto: Marik in de voetbalkooi langs de Kromme Rijn – Arnoud Wolff