Horecaman wast je auto

De sneeuw is bijna weg, en dat is goed nieuws voor horecaondernemer Robin Mol. Hij kan weer aan de slag. Niet met glazen spoelen, want zijn Café du Dôme aan het Domplein is wegens de drooglegging alweer geruime tijd gesloten. Wél met auto’s wassen, met zijn nieuwe bedrijf SoakCity: “Ik opende in het voormalige UCK pand een nieuw café vlak voor de lockdown, dikke pech natuurlijk. En voor bedrijven die net gestart zijn, heeft de overheid vooralsnog geen steunregelingen. Om toch wat centjes te verdienen ben ik auto’s gaan wassen, want niks doen is voor mij geen optie. Met een paar collega ondernemers wassen we nu auto’s aan huis. We blijken opvallend veel klanten in Oost te hebben.”

Pop-up wasstraat
“Ons concept is simpel: via whatsapp of onze website kun je reserveren. We komen langs, wassen voor €25 de auto van binnen en van buiten met biologische, afbreekbare schoonmaakmiddelen. En ik moet zeggen, het loopt goed, en vooral de contacten met bewoners zijn prettig. We maken altijd een praatje en we krijgen veel steun. Mensen missen de horeca. We proberen nog een soort van pop-up wasstraat te regelen, bijvoorbeeld in of rond het Wilhelminapark. Dan kunnen we nog wat efficiënter werken. “

Stad zonder horeca is dooie boel
Een van de klanten is Willem de Jong uit de Oudwijkerveldstraat. “Dat de horeca gesloten is doet gewoon pijn. En ik hoop dat al die kroegen en restaurants overeind blijven, want zonder horeca is de stad maar een dooie boel. Ik heb zelf het afgelopen jaar als zzp-er best goed gedraaid en wil de horeca graag steunen. Dus toen ik via via hoorde van het autowassen-aan-huis van deze horecaondernemers, heb ik gelijk een afspraak gemaakt. Mijn huis wordt nu verbouwd, dus Robin mag het busje van de aannemer ook een wasbeurt geven, dan staan er straks twee blinkende auto’s voor de deur.”

Contact Robin via whatsapp/bellen 06 4380 7822, of reserveer via https://soakcity.nl/

Foto: Bewoner Willem de Jong laat thuis zijn auto wassen door horecaondernemer Robin Mol – Arnoud Wolff