Studeren in tijden van lockdown

In het wijkdebat over gezondheid in Oost gaf huisarts Jack Muller aan dat veel studenten het moeilijk hebben in deze lockdown. Kamernood is niet langer probleem nr1, maar psychische nood, zo bevestigde Tessa Sturkenboom, raadslid voor de partij Student & Starter: “Dag in dag uit op een kamertje, zonder sociale contacten, zonder (horeca)baantje, in een vreemde stad, met een studie via beeldscherm (en matig wifi). Hoe hou je de moed erin?”

In Oost wonen 9.000 studenten, dat is een derde van de hele wijk. Volgens Jack Muller heeft slechts een kwart daarvan een huisarts in Oost: “Het merendeel staat nog ‘thuis’ ingeschreven. Daarom komen ze bij problemen niet of veel te laat op het spreekuur, al was het maar omdat niet-ingeschreven patiënten een zogenaamde passantenvergoeding betalen die vaak niet door de zorgverzekeraar gedekt wordt.”

Woon je als student in Oost, zoek je hulp, of zie je problemen, dan mag je Tessa bellen, appen of mailen. Als raadslid kan ze problemen aan de orde stellen, en haar partij kent de weg in de stad. Trek aan de bel!

Mail Tessa, of bel/whatsapp: 06 26632839

Op de volgende sites meer info voor studenten:
www.studentenzorgwijzer.nl
https://thuisbesmet.nl/
www.studentenstarter.nl

Raadslid Tessa Sturkenboom legt tijdens het wijkdebat uit in welke benarde positie veel studenten en jongeren zitten in deze lockdown.