Valentijnskoekjes uit de Moestuin

De winkel van de Moestuin Utrecht is tijdens de lockdown gewoon open. De horeca is wel gesloten, en daarom bedenken de medewerkers rond elke feestdag een toepasselijk cadeaupakket. Deze week heeft de Moestuin een actie voor valentijnsdag: je kunt speciale valentijnskoekjes per post laten bezorgen, bij jezelf of op het huisadres van je geliefde.

Per post bezorgd
“We bakken de valentijnskoekjes volgens ons eigen recept,” vertelt Claudia vanuit de keuken. “In de zomer krijgen we altijd veel complimenten voor de koekjes die we serveren bij de koffie op het terras. Met een beetje vanille en poedersuiker door het beslag krijgen ze iets meer stevigheid, zodat we ze ook per post kunnen laten bezorgen, bij jou thuis of op het huisadres van je geliefde. Je kunt zelfs kiezen om er een kaartje met valentijnsboodschap bij te voegen, die wij er met de hand én met liefde opschrijven.”

Zorgbedrijf
Dat de Moestuin blijft ondernemen in deze moeilijke tijd van horecasluiting, is in meerdere opzichten van belang, volgens Marloes: “Uiteraard verdienen wij geld met de producten die we verkopen uit onze moestuinen. Maar we zijn ook een zorgbedrijf. Een groot deel van onze mensen werkt hier als deelnemer aan een werk-, leer- of zorgtraject, al dan niet met begeleiding. Dat motiveert ons extra om actief en creatief te blijven ondanks de lockdown en alle beperkingen. Met acties zoals de valentijnskoekjes houden we contact met onze klanten en kunnen de deelnemers hun traject vervolgen.”

Je kunt de valentijnskoekjes voor bezorging t/m woensdag 10 februari bestellen via info@moestuinutrecht.nl en vanaf 9 februari kopen in de winkel.

Foto: Marloes en Claudia bij de Valentijn cadeautafel van de Moestuin Utrecht – Arnoud Wolff