Expositie ‘Vertekend Beeld’ verlengd

De Moving Gallery gaat een week langer door met de expositie Vertekend Beeld. In de galerie met de rode deuren in de Monseigneur van de Weteringstraat hangt tot en met zondag 21 november werk van twaalf toonaangevende tekenaars die in bekende dagbladen en tijdschriften de inhoud van artikelen van illustraties voorzien. Zoals Johan Kleinjan van de Volkskrant.

Gevaarlijk beroep
Volgens galeriehouder en kunstenaar Arnoud van Mosselveld is dit de eerste expositie van krant-illustratoren in Nederland: “Ik heb een zwak voor kunstenaars die (soms ingewikkelde) tekst in één plaatje kunnen vangen, het vereist een apart talent. Tegenwoordig is het ook een gevaarlijk beroep, cartoonisten staan vaker onder druk van andersdenkenden. En dan te bedenken welke ‘fooi’ een tekenaar krijgt per tekening. Het zijn echte liefhebbers, anders doe je dit niet.”

Frits Müller
Een apart gedeelte van de galerie is gewijd aan de overleden illustrator Frits Müller (1931-2006) die bekend is van tekeningen in de jaren 80 in NRC Handelsblad. “Ik ben opgegroeid met Frits Müller, mijn ouders lazen het Handelsblad. Hij tekende in het pré-internettijdperk, het was een hele speurtocht om de originelen op te sporen. Via het Persmuseum en familie mocht ik hier uiteindelijk twintig tekeningen tentoonstellen. Voor mij is het Nationaal Erfgoed, en ik denk voor wie is opgegroeid in die woelige politieke jaren 80, het tijdperk Lubbers, zeker een bezoekje waard.

Moving Gallery ‘Vertekend Beeld’
Open: vr/za/zo 12:00 – 17:30 uur
Of donderdag op afspraak
Expositie t/m zondag 21 november
www.movinggallery.nl

Foto: Arnoud van Mosselveld staat bezoekers te woord – Arnoud Wolff