Raadsleden volgen Oost op de voet

Meerdere straten in Oost zijn of worden opgeknapt. Meer ruimte voor fietsers, de auto is steeds vaker ’te gast’. Maar krijgt de voetganger ook ruim baan? De bewoners Ger Offringa en Harry Slot willen bij alle gemeentelijke plannen kijken of bewoners veilig, vlot en liefst vrolijk door hun wijk kunnen lopen. Ze hebben daarom onlangs de lokale afdeling Voetgangersvereniging Utrecht Oost (VVUO) opgericht.
De VVUO kijkt vooral of er voldoende voetpaden en brede stoepen zijn voor buurtgenoten die graag lopend boodschappen doen, kinderen naar school brengen of gewoon een ommetje door hun buurt willen maken. En of straten en kruisingen veilig en goed oversteekbaar zijn.

Vandaag kreeg de raadsfractie van CDA een rondleiding van de VVUO. Ze kreeg te zien waar de knelpunten zijn, zoals het kruispunt Platolaan richting zwenbad en Rijnauwen, de nieuwe Oudwijkerdwarsstraat en de kruising Maliebaan. Maar ook hoe de bredere stoepen langs Nachtegaalstraat meer ruimte geven aan de voetganger, volgens VVUO een voorbeeld van hoe het wél moet.

Bewoners, ondernemers of raadsleden die meer willen weten over de VVUO, of willen bijdragen aan een beter voetgangersnetwerk in de wijk, kunnen hier meer informatie krijgen.

Foto: Ger Offringa van VVUO informeert de CDA raadsfractie over knelpunten in Oost – Arnoud Wolff