Wonen in Pieter Baancentrum?

Het spel is op de wagen wat betreft de herontwikkeling van het voormalige Pieter Baancentrum. Het massieve, sombere pand, dat in de hoek Gansstraat – Oosterspoorbaan – Kromme Rijn ligt, is nu nog eigendom van de overheid (Rijksvastgoedbedrijf) maar zal een nieuwe bestemming krijgen. Om potentiële kopers en projectontwikkelaars houvast te geven wat er straks wel of niet mag, gaat de Gemeente Utrecht een intentiedocument (IDOC) opstellen.
Gebiedsmanager Karin Samsin-Vos oppert vandaag in een brief aan Gemeenteraad Utrecht dat met het pand de ‘hoge woningnood’ tegengegaan kan worden, dat Oost nog relatief weinig sociale woningbouw heeft en dat onze wijk meer middenhuur mag krijgen. Daarnaast staan in de brief woorden als werken, cultuur, buurtfuncties en gemengde woonvormen. ‘Groen’ of aansluiting op Park Oosterspoorbaan wordt (nog) niet genoemd. Na het IDOC volgt een Stedebouwkundig Programma van Eisen (SPvE), dat volgens de brief later via een participatietraject uitgewerkt zal worden.

Buurtgenoten die ideeën en plannen hebben kunnen beter éérder aan de bel trekken, bijvoorbeeld via wijkwethouder Anke Klein en het wijkbureau Oost. Of via raadsleden met Wonen & Stadsontwikkeling als aandachtspunt, want uiteindelijk beslist de gemeenteraad over de toekomst van het pand.

Foto: Oostkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.