Weggeefwinkel ’t Zonnetje

Weggeefwinkeltje ‘t Zonnetje op de Zonstraat is vanaf deze week weer open! Je kunt er spullen doneren én/of iets leuks uitzoeken. Buurtgenoot en vaste gever Linda (links op de foto) bracht direct een paar volle tassen naar de kraam.

Initiatiefnemer Annelies (rechts op foto) is blij om weer open te zijn. “Normaal ga ik in maart al open, maar vanwege het virus nu pas. In de winter verblijf ik in Gambia waar ik elf jaar geleden een kinderopvang ben gestart. Een groot deel van de hier gedoneerde spullen neem ik daar mee naar toe. Vooral poppen (barbies), houten speelgoed en alles wat rolt vinden ze in Gambia erg leuk. En kleding, schoenen en rugzakjes, daarmee kunnen ze makkelijker naar school. Sportieve kleren en shirts met glitter & glamour zijn heel populair.

Ik heb ook een spaarpotje in de kraam opgehangen. Het geld gebruik ik voor de huur van de zeecontainer en het busje in Gambia om in de winter alle spullen daar te krijgen. In het ‘maak maar open’ laadje ligt een fotoboekje. Daarin kun je zien hoe de kinderen met de spullen spelen. Dat is soms verrassend anders! En waar het hele dorp heel blij van wordt: sportshirts! Vorig jaar kreeg ik een hele stapel van SV Kampong Hockey en alle kinderen sporten nu in dat blauwe shirt. Op regionale toernooien zijn ze daarmee helemaal de bink. Dus wil je leuke of ongebruikte spullen afgeven, wees welkom op Zonstraat 106.”

Foto: Oostkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.