Weggeefwinkel ’t Zonnetje

Weggeefwinkeltje ‘t Zonnetje op de Zonstraat is weer open! Je kunt er kleding, boeken, speelgoed en servies doneren én iets leuks uitzoeken. Alles voor het goede doel in Gambia.

Shoppen voor het goede doel
Initiatiefnemer Annelies blijft zich verbazen hoe graag buurtgenoten spullen komen halen of brengen: “In de winter verblijf ik in Gambia waar ik twaalf jaar geleden een kinderopvang ben gestart. Een groot deel van de hier gedoneerde spullen neem ik daar mee naar toe. Vooral poppen (barbies), houten speelgoed en alles wat rolt vinden kinderen in Gambia erg leuk. Kleding, schoenen en rugzakjes verzamel ik ook graag, want daarmee kunnen ze makkelijker naar school. Vooral sportieve kleren en shirts met glitter & glamour zijn heel populair.”

Sportshirts populair
“Ik heb ook een spaarpotje in de kraam opgehangen. Het geld gebruik ik voor de huur van de zeecontainer en het busje in Gambia om in de winter alle spullen daar te krijgen. In het ‘maak-maar-open’-laadje ligt een fotoboekje. Daarin kun je zien hoe de kinderen met de spullen spelen. Dat is soms verrassend anders! En waar het hele dorp heel blij van wordt: sportshirts! Dus wil je leuke of ongebruikte spullen afgeven, wees welkom op Zonstraat 106.”

Foto: Annelies Potuyt bij haar weggeefwinkel ’t Zonnetje – Arnoud Wolff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.