Burgemeester in de Reigerstraat

Onze nieuwe burgemeester Sharon Dijksma bracht een werkbezoek aan de Reigerstraat, die in 1909 is vernoemd naar haar verre voorganger Bernardus Reiger (1845-1908). De levendige winkelstraat in Oudwijk gaat binnenkort op de schop, een goede aanleiding voor een wederzijdse kennismaking. “Ik ben eind vorig jaar in functie begonnen, midden in de lockdown, dus ik ben blij dat ik nu ook de stad en bewoners, ook in Oost, in levende lijve kan ontmoeten.”

Buurtboek
Om Sharon de weg in Oost te wijzen, bood Buurtconciƫrge Sterre een exemplaar van haar onlangs verschenen Buurtboek aan, waarin alle winkels, ondernemers, instanties en bewonersinitiatieven in Oost staan beschreven. Sterre wil nog even kwijt dat het boek huis aan huis is verspreid in een groot deel van Oost, maar dat in meerdere winkels aan de Adriaen van Ostadelaan nog (gratis) exemplaren zijn af te halen.

Bereikbaarheid tijdens de feestdagen
Onderweg naar het Wilhelminapark gaven de ‘burgemeester van Oudwijk’ Willem Langerak (IJzerwaren) en ‘loco-burgemeester’ Erik Derksen (Restaurant Buurten) een update over de lopende handel. Ze deelden ook nog even hun zorgen of de winkelstraat tijdens de feestdagen goed bereikbaar blijft nu hier de werkzaamheden gaan beginnen. Volgens voorzitter van de ondernemersvereniging Edwin Hoogendoorn is daar rekening mee gehouden. Gelukkig maar, dan kunnen we straks rustig naar de treintjes in de etalage kijken.

Wilhelminapark Visie 2050
De wandeling eindigde – waar anders – in het Wilhelminapark, nu op haar mooist met alle gekleurde en vallende bladeren. Michiel Angenent van de Stichting Wilhelminapark gaf een rondleiding, vertelde over de toekomstvisie voor het park, waarna de burgemeester met een grote glimlach weer op haar fiets sprong terug naar het stadhuis. Met de groeten uit Oost!