Wijkpeiling: wat leeft er in Oost?

Student Susanne Meijer loopt deze dagen door Oost om bewoners te vragen wat ze vinden van hun wijk. Is er voldoende aanbod van woningen, winkels, horeca en (medische) voorzieningen? Voel je je hier veilig? Hoe groen is de wijk? Kun je hier prettig spelen, sporten en wandelen? Wat vind je van het openbaar vervoer? Allemaal onderwerpen waar Susanne graag je mening over hoort.
Deze wijkpeiling is een initiatief van de wijkcoöperatie Oost Voor Elkaar, een groep betrokken bewoners die zich inzetten voor een leefbare wijk. Ze horen graag wat er leeft, zodat ze daar mee aan de slag kunnen, zelf of met de hulp van organisaties in de wijk.

Je kunt de vragenlijst ook online invullen via deze link.

Verkiezingswijzer Oost
De uitkomsten van deze wijkpeiling worden besproken tijdens het wijkdebat ‘Verkiezingswijzer Oost’ op 19 februari 2022 in Podium Oost. Daar gaan lokale politici met bewoners en ondernemers in gesprek over wat er in Oost moet gebeuren. Op 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen, dus dat debat is d√© kans om problemen en uitdagingen onder de aandacht te brengen van de toekomstige beslissers van de stad. Het debat wordt live uitgezonden. Of, en zo ja hoeveel publiek er aanwezig mag zijn i.v.m. coronamaatregelen, wordt later bekend gemaakt.

Foto: Student Susanne Meijer vraagt op straat wat bewoners van Oost vinden – Arnoud Wolff