Zonstraat zoekt oud-bewoners

De sfeervolle Zonstraat kent een rijke historie van nijverheid en handel die je nog terugziet in de vele voormalige werkplaatsen en winkelpanden. Twee monumentale boerderijen (huisnummers 23 en 44) herinneren zelfs nog aan de periode daarvóór, toen dit buurtje langs de Minstroom eeuwenlang vruchtbaar hoveniersgebied was.

Groot straatfeest
De sfeer in de straat is er een van samen handen uit de mouwen, zoals bij de Groengroep Zonstraat die al 30 jaar de oevers van de Minstroom van Emma onderhoudt. Maar zeker ook bij het buurtcomité dat geregeld in de knalroze studio op nummer 134 bijeenkomt om het grote straatfeest van 27 augustus voor te bereiden. En dat belooft een grote happening te worden met een open podium, kinderprogramma, meerdere workshops en een speurtocht door de geschiedenis van de Zonstraat. Op de raampost van nummer 68 lees je het laatste nieuws.

Reünie oud-bewoners
Die dag is ook een grote reünie voor oud-bewoners onder de naam Zonstraat Homecoming. Het comité wil een stamboom maken van de straat door namen van alle (oud)bewoners op een straatplattegrond te zetten. En uiteraard wil ze zoveel mogelijk oud-bewoners bijeen brengen op 27 augustus, ook om oude straatverhalen op te kunnen tekenen. Tientallen oud-bewoners hebben zich al aangemeld, dat wordt gezellig! Heb je ooit in de Zonstraat gewoond, meld je ook aan.
Meer info vind je op www.zonstraat.nl

PS Er staan drie huizen te koop in de Zonstraat, dus wie nog mee wil in deze bijzondere stamboom …

Buurtcomité overlegt over het straatfeest