Jubileumboek

2020 was een jubileumjaar: de Oostkrant bestond tien jaar. Tot 2009 kreeg Oost een periodiek in de bus gemaakt door het wijkbureau en welzijnsorganisatie Cumulus, met daarin ook kopij van bewoners. Na onenigheid over inhoud en koers, besloot een groep bewoners om een krant in eigen beheer te maken, onafhankelijk van gemeentelijke instanties. Op 19 oktober 2010 tekende toenmalig voorzitter Rose-Marie van Berkel de oprichtingsacte van Stichting Oostkrant om (zonder winstoogmerk) buurtgenoten te informeren over zaken die spelen in Oost. In december 2010 viel de eerste editie op de mat. Lees alle edities terug in ons archief.

Krant voor de buurt
Sinds de oprichting zet een wisselende groep betrokken bewoners zich onbezoldigd in om vier keer paar jaar een breed gelezen en vooral verbindende krant te maken. Positief van toon, met een mix van informatie, persoonlijke verhalen en vooral veel buurtgevoel. De dagelijkse actualiteit delen we op onze facebookpagina en de webpagina Nieuws. Wie de Oostkrant leest, weet wat er speelt in de buurt!

Jubileumboek
Om de mijlpaal luister bij te zetten hebben we een jubileumboek gemaakt met de alleszeggende titel OOST. Daarin staan op 176 pagina’s de mooiste en meest opmerkelijke buurtverhalen die we de afgelopen tien jaar hebben mogen optekenen, plus een reeks niet eerder verschenen artikelen. Het full colour boek is te koop voor €7,95 bij Banketbakkerij Verspeek, De Moestuin, buurtsuper Olijfje, Tutti A Tavola, broodwinkel District, Langerak IJzerwaren, De Zilveren Hamer, Bruna Nachtegaalstraat, Podium Oost en webwinkel Cadeau-Cadeau.

Verkooppunt Tutti a Tavola op de Reigerstraat