Kerstpakket Sterrenwijk

Met twee prachtig versierde bakfietsen vol kerstpakketten ging bewonerscomité ‘Hart voor het Wijk’ langs de deuren in Sterrenwijk. Vele oudjes kregen een boodschappentas vol lekkernijen. Plus een wenskaart gemaakt door leerlingen van de Kohnstammschool. En dat gaf veel vrolijkheid in de straten en blije, soms verbaasde, ontroerde gezichten bij de deuren. 

Jaap van Rijswijk
Sterrenwijker Jaap van Rijswijk bedacht de actie vorig jaar. “Door de corona durfden de oudjes de deur niet meer uit, kregen ook minder bezoek. Hartverscheurend. Toen hebben we met het comité sponsors benaderd om een mooi kerstpakket uit te kunnen delen. Dit jaar dus weer, voor iedereen ouder dan 74, een jaar ouder dan ik hé, anders moet ik mezelf een pakket geven, haha.”

Praatje aan de deur
De actie is mogelijk door hulp van velen zoals De Wilg, Dock en een aantal winkeliers in Oost. En dat levert een overvolle boodschappentas op. “De inhoud is helemaal gericht op wat oudjes lekker vinden. Advocaat met slagroom bijvoorbeeld, dat mag natuurlijk niet ontbreken. Het is fantastisch om te zien hoeveel gulle giften we hebben ontvangen, ook van mensen uit aangrenzende straten en buurten! Het praatje aan de deur zorgt voor een lach en een traan. Het gevoel iets goeds te doen voor de medemens en de blije gezichten, dat is onbetaalbaar en daar doen we het voor! Het oude Sterrenwijkgevoel, waar we goed zorgen voor de ouderen en omkijken naar elkaar. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. Met een klein gebaar maak je een groot verschil!”

Foto: Het bewonerscomité van Sterrenwijk in actie – foto Iris Zoric

Initiatiefnemer Jaap van Rijsdijk