Oosterspoorlijn

In 1870 kreeg de Hollandse IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) toestemming om haar traject Amsterdam – Zutphen ter hoogte van Hilversum af te takken met een spoor dat door Utrecht-Oost naar Lunetten liep: de Oosterspoorlijn. Tegenover Lepelenburg bouwde de HIJSM in 1874 het Maliebaanstation.

Herdenkingsmonument
Vanaf 1921 konden treinen vanuit Hilversum bij Blauwkapel doorrijden naar Utrecht Centraal en raakte de Oosterspoorlijn langzaam haar klandizie kwijt. In 1939 reed de laatste passagierstrein. In de oorlog werden Utrechtse joden in het Maliebaanstation op transport gezet. Een herdenkingsmonument ter plekke herinnert daar nog aan.
In de jaren na de oorlog reden er nog wel goederentreinen en soms een omgeleide passagierstrein door Oost. In 1954 betrok het Spoorwegmuseum het inmiddels verlaten Maliebaanstation.

Park Oosterspoorbaan
Eind 2012 is het zuidelijk deel van de Oosterspoorbaan buiten gebruik gesteld vanwege de verbreding van de sporen op het (drukke) traject Utrecht Centraal – Arnhem en de aanleg van de Uithoflijn, de tramverbinding naar de universiteit. Sindsdien is het Spoorwegmuseum eindpunt. De overwegwachterswoningen uit 1874 aan de Burgemeester Reigerstraat (nr 47) Zonstraat (nr 48) en Koningsweg (nr 52), inmiddels gemeentelijke monumenten, herinneren nog aan dienst van de HIJSM, want zij gaf al haar spoorwoningen een (oplopend) nummer.
In 2017 is het oude dubbelspoor vanaf de Abstederdijk omgetoverd tot een stadspark met een wandel- en fietspad dat de Maliesingel verbindt met de Koningsweg.

Buurt: Abstede | kaart
Foto: Het Maliebaanstation – Het Utrechts Archief 1885