De Oosterspoorlijn

In 1870 mocht de Hollandse IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) haar spoor tussen Amsterdam en Zutphen ter hoogte van Hilversum aftakken richting Utrecht. Tegenover Lepelenburg bouwde HIJSM in 1874 het Maliebaanstation.

Herdenkingsmonument
Vanaf 1921 konden treinen vanuit Hilversum bij Blauwkapel doorrijden naar Utrecht Centraal en raakte de Oosterspoorlijn langzaam haar klandizie kwijt. In 1939 reed de laatste passagierstrein. In de oorlog werden Utrechtse joden in het Maliebaanstation op transport gezet. Een herdenkingsmonument herinnert daar nog aan.
In de jaren na de oorlog reden er nog wel goederentreinen en soms een omgeleide passagierstrein door Oost. In 1954 betrok het Spoorwegmuseum het inmiddels verlaten Maliebaanstation.

Park Oosterspoorbaan
Eind 2012 is het zuidelijk deel van de Oosterspoorbaan buiten gebruik gesteld vanwege de verbreding van de sporen op het (drukke) traject Utrecht Centraal – Arnhem en de aanleg van de Uithoflijn, de tramverbinding naar de universiteit. Sindsdien is het Spoorwegmuseum eindpunt. De overwegwachterswoningen uit 1874 aan de Burgemeester Reigerstraat (nr 47) Zonstraat (nr 48) en Koningsweg (nr 52), inmiddels gemeentelijke monumenten, herinneren nog aan de lijndienst van de HIJSM.
In 2017 is het oude dubbelspoor vanaf de Abstederdijk in etappes omgetoverd tot een park met een wandel- en fietspad dat de Maliesingel verbindt met Koningsweg.

Buurt: Abstede | kaart
Foto: Het Utrechts Archief 1885