Cultuurhistorisch Café

Wie interesse heeft voor de historie van Oost is welkom in het Cultuurhistorisch Café. In de gezellige huiskamer van ontmoetingscentrum De Wilg worden verhalen verteld over de rijke geschiedenis van Oost. Hoe is onze wijk ontstaan? Waarom groeide Abstede uit tot de moestuin van de stad? Hoe komt Oudwijk aan haar naam? Hoe werken al die kleine woningbouwverenigingen in de Schildersbuurt?
Ontmoet buurtgenoten die in hun vrije tijd urenlang in archieven en oude fotoalbums speuren op zoek naar antwoorden op deze interessante vragen.

Verhalen vertellen
Buurtgenoot Theo Visser heeft samen met historica Charlotte Broer het initiatief genomen voor het Café. “We willen elke laatste vrijdag van de maand bijeen komen. Met een drankje aan de bar vertellen we verhalen over het Oude Oost. Niet alleen de architectuur en kunst in het straatbeeld, maar vooral de persoonlijke verhalen. We horen graag van (oud)bewoners hoe zij gezwommen hebben in de Minstroom, of hoe hun kinderen geboren werden in de oude Emmakliniek aan het Wilhelminapark. En welke winkels en werkplaatsen zijn verdwenen? We vinden het belangrijk dat we elkaar verhalen blijven vertellen. En als je meer weet van de geschiedenis van je straat of buurt, loop of rij je er met meer plezier doorheen. Dus kom vooral langs, neem oude foto’s mee, of kom lekker luisteren naar de verhalenvertellers uit Oost.”

Historisch Café
Data: 30 sept – 28 okt – 25 nov
Lokatie: De Wilg, Mecklenburglaan 3-5
Tijd: 16:30 -18:00 uur
Toegang: gratis (drank eigen rekening)
Het Café krijgt steun van Wijkcoöperatie Oost Voor Elkaar en De Wilg.

Theo Visser en Charlotte Broer organiseren Historisch Café in De Wilg – Foto: Arnoud Wolff