Maliebaan-debat op tv

Podium Oost TV maakte een speciale uitzending over de Maliebaan. Daarin gingen gemeente, bewoners, ondernemers en politiek in gesprek over het nieuwe ontwerp van de Maliebaan en de (mogelijke) gevolgen voor Utrecht-Oost.

De uitzending bekijk je hier: https://youtu.be/jqePo3ma-4E

Zorgen bij bewoners en ondernemers
In de plannen wordt de brede middenbaan exclusief domein voor fietsers en voetgangers en mogen (vracht)auto’s voortaan alleen nog op de ventwegen rijden. De stoplichten op de kruising verdwijnen. Dat leidt tot vragen als: zal een kruising zonder stoplichten voldoende doorstromen en veilig zijn? Hoeveel overlast krijgen bewoners van het extra verkeer over de ventwegen? Krijgen voetgangers en winkelend publiek meer of juist minder ruimte?

Deelnemers aan de discussie
De discussie stond onder leiding van presentator Karin van den Boogaert. Zij ontving aan tafel projectleider Marieke Fleer van de gemeente Utrecht, Harrold van Barlingen (BBMO, Bewonersbelangen Maliebaan en omgeving), Ger Offringa (VVUO, Voetgangersvereniging Utrecht Oost), Edwin Hoogendoorn (Ondernemersvereniging Maliekwartier) en de raadsleden Thijs Weistra (GroenLinks), Hind Dekker (D66) en Marijn de Pachter (VVD). De fietsersbond sloeg de uitnodiging af.

Reageren vóór 15 augustus
De Maliebaan speelt een cruciale rol in de bereikbaarheid, economie, sport en recreatie van héél Oost. De plannen hebben gevolgen – positief of negatief – voor iedereen. In de uitzending komt daarom ook aan de orde hoe bewoners en ondernemers vóór 15 augustus kunnen reageren op het gepresenteerde (voorlopige) ontwerp.