Toiletgebouw in het park

De oude dixie in het Wilhelminapark staat letterlijk in de schaduw van het fonkelnieuwe Popup toiletgebouw. Zijn concurrent heeft drie ingangen, waarvan een voor invaliden, en is zelfreinigend en desinfecterend. Het heeft een touchscreen bedieningspaneel en hippe sierverlichting. Een blik in de technische ruimte laat zien met welk een knap staaltje hightech de hoge nood in het park voortaan geledigd kan worden. Hier kan een dixie alleen maar van dromen!

Toegankelijker park
De nieuwe toiletten zijn de hele week gratis te gebruiken tussen 08:00 en 22:00 uur. Om het gebouw nog meer in het park op te laten gaan, is er rondom beplanting aangebracht en krijgt het een (groen) sedumdak. In het bijzijn van wethouder Suzanne Schilderman en initiatiefnemer Gertjan Te Hoonte (raadslid voor VVD Utrecht) spraken vertegenwoordigers van Solgu (Utrechters met beperking) en Maag-Lever-Darm Stichting tijdens de officiĆ«le opening hun waardering uit: ‘Hiermee wordt het park veel toegankelijker voor bezoekers die door fysieke beperking vaak gebruik moeten maken van een toilet.’

Het toilet wordt toegevoegd aan de HogeNood app waarin je onderweg alle openbare toiletten (inclusief die van winkels en horeca) kunt vinden.

Het nieuwe toiletgebouw, links de oude dixie – foto Arnoud Wolff