Treintje steunt Villa Joep

Het treintje van Langerak IJzerwaren boemelde deze winter opnieuw een mooi bedrag bij elkaar: 3.428,30 euro om precies te zijn! Met dank aan alle ondernemers en buurtgenoten die een wagon sponsorden of (wissel)geld in de pot op de toonbank stopten. De opbrengst komt dit jaar geheel ten goede aan Villa Joep. Deze stichting strijdt tegen neuroblastoom, een zeldzame en zeer agressieve vorm van kinderkanker. Naamgever is Joep Steijn. Hij overleed in 2003 op 4-jarig leeftijd aan de ziekte. De olifant, het logo, was zijn lievelingsknuffel.

Onderzoek hard nodig
Per jaar krijgen zo’n 25 tot 30 jonge kinderen de diagnose. De overlevingskans is slechts 30%. De ziekte tast het zenuwstelsel aan en ontwikkelt zich razendsnel. Villa Joep ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar deze akelige ziekte, veelal in samenwerking met het Prinses Máxima Centrum op het Utrecht Science Park.
Irene Crone, vrijwilliger bij Villa Joep, benadrukt dat alle donaties 100% ten goede komen aan onderzoek. “De stichting heeft geen betaalde krachten of dure reclamecampagnes. Geen strijkstok dus. Daarom zijn we zo blij met spontane acties zoals deze. Het treintje heeft een fantastisch bedrag bij elkaar gereden. Veel dank aan de medewerkers van de winkel en natuurlijk alle klanten en sponsoren hier in Oost.”

Steun ook Villa Joep
Wil je ook onderzoek naar neuroblastoom steunen? Maak dan geld over via de doneerpagina van Villa Joep.

Irene Crone (midden) nam de cheque namens Villa Joep in ontvangst in het bijzijn van het trotse Team Langerak IJzerwaren – foto: Arnoud Wolff