Treintje breekt record

Het treintje van Langerak IJzerwaren heeft deze winter het recordbedrag van €4.768,15 bij elkaar geboemeld, ruim €1.300 meer dan vorig jaar! Met dank aan alle buurtgenoten die een wagon sponsorden (€3.500), geld doneerden via de QR-code (€1.108) of kleingeld stopten in de fooienpot op de toonbank (€160). De opbrengst gaat naar het goede doel Villa Joep. De totale donatie bedraagt zelfs meer dan €5.000 als we de baten van de kerstballenactie meetellen.

Geen strijkstok
Irene Crone, vrijwilliger bij Villa Joep, is verheugd met de donatie van Team Langerak. Ze wil benadrukken dat het hele bedrag 100% ten goede komt aan onderzoek. “Onze stichting heeft geen betaalde krachten of dure reclamecampagnes. Geen strijkstok dus. Daarom zijn we zo blij met inzamelacties als deze. Veel dank aan de medewerkers en klanten van de winkel!”

Over Villa Joep
Villa Joep strijdt tegen neuroblastoom, een zeldzame en zeer agressieve vorm van kinderkanker. Naamgever is Joep Steijn. Hij overleed in 2003 op 4-jarig leeftijd aan de ziekte. De olifant, het logo, was zijn lievelingsknuffel. Per jaar krijgen zo’n 25 tot 30 jonge kinderen de diagnose. De overlevingskans is slechts 30%. De ziekte tast het zenuwstelsel aan en ontwikkelt zich razendsnel. De stichting ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar deze akelige ziekte, veelal in samenwerking met het Prinses Máxima Centrum op het Utrecht Science Park.

Meer info: www.villajoep.nl

Irene Crone (2de van links) nam de cheque namens Villa Joep in ontvangst in het bijzijn van het trotse Team Langerak IJzerwaren – foto: Arnoud Wolff
Veel bekijks in december 2023 – Foto: Menno Bausch