Minibieb vol spanning

Elke minibieb heeft zijn eigen verhaal. Dat geldt ook voor de nieuwe minibieb op de hoek van de Bankstraat en de Baanstraat in Oudwijk. Deze opvallend grote witte kast is gevuld met spannende boeken en detectives van auteurs als Robert Ludlum, Frederick Forsyth, Dan Brown, Tom Clancy en Saskia Noort. Eigenaar Ralph is een groot liefhebber van thrillers.

“Ik lees graag thrillers en had er nog genoeg liggen om deze kast te vullen,” vertelt Ralph. “De grote kast is een erfstuk van mijn onlangs overleden moeder, die 87 jaar is geworden. Het is haar oude servieskast en het deel waar het glaswerk in stond, leek me perfect om tweedehands boeken in aan te bieden. Ik heb er net zelf een boek uitgehaald, ‘Angst voor de Nacht’ van Jeffery Deaver. Handig, toch? Mijn buren zijn ook enthousiast, zowel om te lezen als om boeken te doneren. We hebben zelfs gepraat over het ruilen van spullen via de kast, zoals etenswaren. De kast is er groot genoeg voor.”

Ralph werkt als kok bij restaurant ZiZo aan de Oude Gracht. “Misschien ga ik kleine recepten in de boeken verstoppen, bijvoorbeeld van Indonesische gerechten. Dat maakt de minibieb extra spannend!”

Bekijk deze en 25 andere openbare minibiebs in Oost in ons overzicht.

Ralph bij zijn minibieb in de Bankstraat – foto: Arnoud Wolff