Buurt in beweging

Op de Grote Sportdag voor de Krommerijnwijk op 21 mei was er van alles te doen: koek happen, jeu de boules, voetbal, bingo en zelfs kickboksen. Deze sportieve en gezellige middag voor de hele buurt werd georganiseerd door de enthousiaste leerlingen van groep 7 van de Kohnstammschool. Ze kregen hierbij hulp van studenten van de Marnix Academie (Pabo). Het doel? De buurt in beweging krijgen!

Zelf organiseren
Maud Weerden, juf van groep 7 en co√∂rdinator bij Stichting Move, vertelt: “We willen leerlingen de kans geven om zelf iets voor hun buurt te organiseren. Daarvoor koppelen we ze aan studenten. Ze duiken in elkaars leefwereld, ontdekken hun talenten en komen samen in actie. Dit project heet Move de buurt. Kinderen leren hoe ze mensen kunnen benaderen die ze nog niet kennen en hoe ze voor hen een leuke en gezonde activiteit kunnen organiseren. Ze moeten daarbij nadenken over communicatie (zie de zelfgemaakte flyer), sportspullen verzamelen, een plattegrond maken en gezond eten en drinken regelen. De studenten van de Pabo helpen de leerlingen en leren er zelf ook veel van.”

Sportieve school
De leerlingen Sophie en Elisa vonden het heel spannend om de buurt in te gaan en samen te werken met de studenten. “We mochten kiezen uit de thema’s kunst, duurzaamheid, ontmoeting, veiligheid en sport. Omdat we een sportieve school zijn, kozen we voor sport en spel, lekker buiten. Het was heel leerzaam om met de studenten zo’n sportdag te organiseren. Je moet aan zoveel dingen denken! En zorgen dat de deelnemers het naar hun zin hebben. Maar dat is gelukkig gelukt, iedereen was heel positief.”

Meer info: www.stichtingmove.nl

Studenten met leerlingen van juf Maud (2de van rechts) op de Move de Buurt Sportdag in de Krommerijnwijk – foto: Arnoud Wolff
Leerlingen maakten zelf een flyer voor de buurt