Tekenwedstrijd De Wilg

Feest in De Wilg! Het ontmoetingscentrum in de oude Wilhelminaschool (gebouwd in 1918) bestaat 60 jaar. Het is een plek waar iedereen, maar vooral mensen met een licht verstandelijke beperking of kwetsbaarheid van harte welkom is. Vrijwilligers en professionals organiseren voor de bezoekers een brede waaier van activiteiten zoals muziek maken, koken, wandelen, keramieken en zelfs meubels stofferen. De keuze is reuze, bewoners uit de buurt zijn ook van harte welkom.

Jubileum en tekenwedstrijd
Op zondagmiddag 30 juni (13:00 en 18:00 uur) viert De Wilg haar jubileum met de buurt. Op het feestplein kun je verschillende creatieve workshops volgen, ruil je tweedehands kleding in de WilgWinkel en kunnen kinderen spelen op de springkussens. Dat alles omlijst met levende muziek, waarbij Café Mint de hapjes en drank verzorgt. Als klap op de vuurpijl komt ook burgemeester Sharon Dijksma langs.

Op deze jubileumdag worden ook de winnaars van de tekenwedstrijd bekend gemaakt. Tot 15 juni kun je daarvoor een tekening (liggend formaat) van het pand van De Wilg insturen per mail of afgeven bij Café Mint. Van de mooiste en leukste tekeningen worden ansichtkaarten gemaakt.

Over De Wilg
De Wilg is in 1964 gestart als naschoolse opvang voor leerlingen van Bijzonder Lager Onderwijs in een buurthuis aan de Wilgstraat (vandaar de naam). Drie jaar later maakten een aantal enthousiaste ouders er een stichting van om het voortbestaan te verzekeren. Toen de buurt tussen de Amsterdamsestraatweg en het spoor gesaneerd werd, verdwenen zowel de Wilgstraat als het buurthuis. Daarom verhuisde De Wilg in 1986 naar het historische pand aan de Mecklenburglaan.

Buurt van harte welkom
Nicole de Jonge is al 17 jaar directeur en trots hoe De Wilg in al die jaren is gegroeid. “We zijn in bijna alle buurthuizen in Utrecht aanwezig. Een warm nest waar onze bezoekers lekker zichzelf kunnen zijn, dat willen we bieden. Onze bezoekers hebben weliswaar een beperking of kwetsbaarheid, maar willen graag volwaardig meedoen in de maatschappij. Wij focussen daarom vooral op de gedeelde interesses van onze bezoekers. Onze vrijwilligers helpen, bijvoorbeeld door met jongeren te gaan stappen in de binnenstad. We zijn geen zorginstellingen, hebben geen psychologen of therapeuten in dienst. Wél bieden we onze vrijwilligers professionele training en ondersteuning, zodat ze onze bezoekers goed kunnen begeleiden.”

Café Mint
“Ons pand staat nadrukkelijk óók open voor de buurt, want juist het ongedwongen contact tussen bezoekers en buurtgenoten zorgt voor de bijzondere sfeer in De Wilg. Buurtgenoten kunnen meedoen aan alle activiteiten, en dat zijn er heel wat! En sinds kort is Joeke Sondorp in ons pand Café Mint gestart. Oost is hier doordeweeks tussen 09:00 en 18:00 uur welkom voor ontbijt, lunch of in de middag een borrelplank.”

Adres: Mecklenburglaan 3-5
Meer info: www.dewilg.nl

Tekenwedstrijd, inleveren vóór 15 juni
De kas en moestuin van ontmoetingscentrum De Wilg – foto: Arnoud Wolff