Café Mint in De Wilg

Donderdag 18 januari opende Joeke Sondorp Café Mint in het sfeervolle pand van ontmoetingscentrum De Wilg aan de Mecklenburglaan. “Ik wil dat iedereen zich hier welkom voelt, de vaste bezoekers en vrijwilligers van de Wilg, en vooral ook bewoners uit de buurt. Mint heeft een gevarieerde menukaart met schappelijke prijzen. Het is een plek waar je graag langs komt om een krantje te lezen bij een kop koffie, of makkelijk met vrienden afspreekt. Dit prachtige, oude schoolgebouw is op zich al een bezoekje waard en de gastvrijheid van De Wilg is groot.”

Ruimte voor verrassing
“Ik woon al lang in de buurt en ben bekend met de plek en de vaste, veelal spontane bezoekers. Zij gaan ook meewerken in het café, zowel in de bediening als in de keuken. Gezellig en ongetwijfeld verrassend! De Wilg heeft veel ruimte, zoals een sfeervol en beschut terras waar ik gebruik van mag maken. En bij Mint zijn jonge kinderen ook welkom, want er is voldoende ruimte voor een leuke speelhoek.”

Tosti blijft op de kaart
“We sluiten aan op de openingstijden van De Wilg, maandag tot vrijdag van 09-18 uur. Je kunt hier terecht voor ontbijt en lunch, met later in de middag een borrelplank. Ter geruststelling van de vaste bezoekers van De Wilg: de tosti blijft op de kaart! En naast espresso en kappuccino schenken we ‘gewone’ filterkoffie. Wat ik zelf heel leuk vind: een vrijwilliger van De Wilg maakt voor ons de (verse) soep. Zo blijf ik zoeken naar lokale producten en gerechten met een gezicht. Mint wordt een café voor een breed publiek, zonder poeha, een plek waar je lekker jezelf kunt zijn.”

Adres: Mecklenburglaan 3-5

De Wilg heeft een kas en een moestuin op het oude schoolplein