Bridgen in Oost

Bridgeclub Wilhelminapark is in 1946 ontstaan in het oude theehuis in het Wilhelminapark. Na een aantal verhuizingen is de club nu actief op verschillende locaties zoals Podium Oost, de Wilhelminakerk en University College aan de Prins Hendriklaan. Met meer dan tweehonderd leden wordt de kaartsport beoefend in een – naar eigen zeggen – gezellige en competitieve sfeer.

Middagen populair
Voorzitter Emma Hoppenbrouwers vertelt hoe de club die perfecte balans vindt: “We spelen op meerdere locaties en zorgen zelf voor de koffie en thee. Na een speelavond of -middag is er volop tijd om na te praten. Onze vereniging is gezond en draait zonder subsidie. Daarnaast zijn we flexibel. Leden kunnen kiezen waar en wanneer ze willen spelen, zowel overdag als ’s avonds en op elk niveau. Vooral de middagen zijn populair bij veel (nieuwe) leden.”

Je mag een foutje maken
Bridge is wat uitdagender dan bijvoorbeeld klaverjassen en het kost tijd om de regels en strategieën onder de knie te krijgen. Volgens Emma hoeft dit geen obstakel te zijn: “Beginners zijn bij ons van harte welkom. We bieden verschillende cursussen en clinics aan, zodat je snel de basis leert en kunt meedoen. Hoewel we strikt volgens de regels spelen en fanatiek zijn, mag je bij ons gerust een foutje maken. Zo houden we het gezellig.”

Zomeravondbridge
Het gewone seizoen eindigt in mei, maar ook in de zomer kun je bij deze bridgeclub terecht. “We organiseren elke woensdag zomeravondbridge in de Wilhelminakerk, van 12 juni tot 21 augustus, vanaf 19:00 uur. Ook niet-leden zijn dan van harte welkom! Je kunt je als paar aanmelden, maar als je alleen komt, proberen we een geschikte bridgepartner voor je te vinden. Je kunt je per avond a €4 p.p. inschrijven, wat het makkelijk en laagdrempelig maakt om onze sport en club te leren kennen.”

Lees meer over de club en zomeravondbridge.
Proefles, info over bridgecursussen of lid worden: bcwsecretariaat@gmail.com

Dinsdagavond drive, met tweede van rechts voorzitter Emma Hoppenbrouwers – foto: Arnoud Wolff