Cultuurhistorisch Café: oude winkels

Het Cultuurhistorische Café heeft vrijdag als thema: de middenstand in Oost. Honderd jaar geleden zat op elke straathoek een winkel. Voor brood, groente, boter, kaas en eieren hoefde je de straat niet uit. In de loop der jaren zijn veel winkelpanden verbouwd tot woning. Welke sporen hebben de oude winkels nagelaten in het straatbeeld?

Kroonredes
Verteller Theo Visser neemt vrijdag de oude middenstand onder de loep aan de hand van historische foto’s, (muur)reclames en krantenadvertenties. Wat zeggen die over de eet- en leefgewoontes destijds in Oost? En wat waren de legendarische winkels in Oost? Waar zat bijvoorbeeld zuivelhandel Pot met de betoverende slogan: ‘‘Drinkt melk van Pot en een lang leven is uw lot’. En wie herinnert zich nog de laatste buurtsuper van Oost De Kroon? Daar deed je geen boodschappen, je kréég ze (via je kassabon en de Kroonredes op het krijtbord buiten).

Programma
De maandelijkse Cultuurhistorische Cafés in De Wilg, dat zelf een spraakmakende historie heeft, zijn gratis toegankelijk, elke laatste vrijdag van de maand. Ze worden druk bezocht, dus kom op tijd. De bar is open na afloop.
Vrijdag 27 januari vanaf 16:30 uur (inloop 16:15)
Locatie: De Wilg (Mecklenburglaan 3-5)

Buurtsuper De Kroon aan het Hobbemaplein
Zuivelhandel Pot, de slogan staat op het tegeltableau