Koor zoekt Bachzingers

Wil je graag de Matthäus Passion zingen in de Geertekerk? Dan biedt het koor Lamusa je een unieke kans. Ze zoekt voor haar lustrumproject 24 (tijdelijke) projectzangers om op 13 april volgend jaar het meesterwerk van Bach uit te voeren.

Hoog amateurniveau
De 24 vaste leden van Lamusa repeteren elke dinsdagavond in de monumentale aula van begraafplaats Kovelswade aan de Koningsweg. Volgens bestuurslid Nieske Vergunst zingen ze op hoog amateurniveau. “We zijn geen professionele zangers, maar zijn wel ambitieus. Je doet bij ons auditie, we verwachten dat je thuis oefent. Veel leden volgen ook zangles. Tijdens repetities werken we hard, maar mét heel veel lol. Een superfijne combinatie.”

Dubbel koor
Het koor heeft opvallend jonge leden, zo tussen de 20 en 40 jaar. De basis ligt in een zangworkshop in Frankrijk. Een aantal deelnemers besloot terug in Utrecht een koor op te richten, nu 20 jaar geleden. “Ons repertoire is zeer afwisselend: klassiek, jazz, barbershop of Top2000. We maken er vaak iets bijzonders van, zoals nu met de Matthäus Passion. Daarvoor willen we ons koor tijdelijk verdubbelen en samenwerken met een orkest. Wie zich zo jong voelt als wij en met dezelfde toewijding zingt, is als projectzanger van harte welkom. Graag contact via onze projectpagina.

Het zangkoor Lamusa repeteert in de monumentale aula van begraafplaats Kovelswade