Echter dan echt

Nieuwe expositie in Moving Gallery! Vanaf zaterdag 10 februari kun je zogenoemde hyperrealistische kunstwerken bekijken (en kopen). Kunst die echt lijkt. Maar let op: het zijn niet knap nageschilderde foto’s. In tegendeel, galeriehouder Arnoud van Mosselveld heeft van elf kunstenaars beelden geselecteerd waarvan een foto niet bestaat. Echter dan echt, zou je kunnen zeggen, want de kunstenaars voegen een artistieke lading toe aan de werkelijkheid. De titel van de expositie ‘Echter!’ heeft dan ook een dubbele betekenis: de kunst lijkt echt, echter is het interessanter dan dat. Kunst met een kanttekening.

Op Scherp
Deze expositie sluit aan bij de tentoonstelling ‘Op Scherp’ in het Centraal Museum Utrecht, die gewijd is aan foto- en hyperrealisme in de schilderkunst. Deze expositie heeft als vertrekpunt een Utrechtse verzameling Amerikaanse fotorealisme uit begin jaren 70. Het is de moeite waard om beide nauw verwante exposities te bezoeken.

Deelnemers aan Echter!:
Jhonie van Boeijen, Caja Boogers, Jeffrey Dunsbergen, Bobbi Essers, Jasper Hagenaar, Lieven Hendriks, Nonna Hoogland (keramiek), Florens Kool, Onno Meeuwsen, Robin Speijer en Ina van Zyl.

Expositie Echter!
Opening 10 feb om 16:00 uur
Looptijd: 10 feb – 15 maart
Adres: Mgr. van de Weteringstraat 69
Open: vr-za-zo 12:00 – 17:30 uur
Meer info: www.movinggallery.nl/

Arnoud van Mosselveld bekijkt een kunstwerk van Jhonie van Boeijen, op de voorgrond een keramiek van Nonna Hoogland – Arnoud Wolff