Treintje rijdt voor goed doel

Het treintje van Langerak IJzerwaren heeft afgelopen winter weer een mooi sponsorbedrag bij elkaar geboemeld: ruim 2.600 euro! De opbrengst komt ten goede aan Make-A-Wish dat zich inzet om de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen uit te laten komen. Marieke Gilsing is ‘wensvervuller’ bij Make-A-Wish (bestaat er een mooiere baan?) en mocht de cheque in ontvangst nemen.

Allerliefste wensen
“We zijn heel blij met deze sponsoractie met treintjes in de hoofdrol. Die geven kinderen vaak een glimlach. Make-A-Wish wil dat ook bereiken. Wij richten ons op ernstig zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar oud, met uiteenlopende aandoeningen. Soms zelfs levensbedreigend. We doen ons uiterste best om hun allerliefste wensen en dromen werkelijkheid te laten worden. Deze donatie (opgeteld bij die van 2019 en 2020 in totaal elf duizend euro) helpt daar bij. Dus grote dank aan Willem en Karin namens onze wenskinderen!”

Donatie dankzij sponsoren
Ook bij Willem en Karin komt een glimlach op het gezicht als ze ter plekke het bedrag invullen op de cheque: “Door de corona bleef het treintje in 2020 in de remise, maar afgelopen winter mocht het gelukkig weer door de etalage rijden. Wel met minder bewegende poppetjes en zonder de knoppen onder de etalageruit, want we wilden het hier voor de deur rustig houden. Helaas kon de donatiepot op de toonbank niks bijdragen, want wegens de lockdown waren we in de winter gesloten. Daarom zijn we extra blij dat we Marieke tóch een cheque kunnen meegeven. Met dank aan alle sponsoren van de wagonnetjes.”

Marieke Gilsing van Make-A-Wish krijgt van familie Langerak de cheque overhandigd – Arnoud Wolff
Het treintje trok afgelopen winter tóch bekijks ondanks dat de winkel in lockdown was – Arnoud Wolff