Asiel voor kamerplanten

Is je kamerplant te groot geworden, of hangen de blaadjes er wat zielig bij? Breng ‘m naar Plantenasiel Utrecht aan de Nachtegaalstraat. Daar vangen Laura en Carlijn je plant met liefde op, in de hoop dat een nieuw ‘baasje’ zich meldt.

Gooi planten niet weg!
“Het Plantenasiel is eigenlijk een opvanglocatie voor planten”, zegt Laura. “Zo zonde om planten weg te gooien. Met goede verzorging – denk aan nieuwe aarde, een grotere pot, meer of minder water en de juiste hoeveelheid licht – komen ogenschijnlijk zieke planten er vaak weer bovenop. En planten die door verhuizing of verbouwing overbodig zijn geworden verdienen ook een nieuwe, liefdevolle plek.”

Rust en ritme
Het Plantenasiel is negen jaar geleden gestart in het Hof van Cartesius. Laura heeft er als vrijwilliger gewerkt toen ze na een zeer zware hersenschudding weer voorzichtig wilde gaan werken. “Planten hebben me door die moeilijke periode heen geholpen, ze gaven me rust en ritme. Heerlijk om bezig te zijn met verpotten, stekken en snoeien. Dat gevoel gun ik meer mensen. Omdat oprichter Fem stopt, mocht ik deze zomer het plantenasiel overnemen. Ik begin thuis op de Nachtegaalstraat, met hulp van Carlijn. Later kunnen we hopelijk een grotere ruimte huren, liefst met buitenruimte om ook buitenplanten een plek te geven.”

Planten zijn geen handelswaar
“Ons concept is simpel: je kunt planten hier doneren. Ook wie planten zoekt kan hier terecht. Wij geven dan advies welke soort in jouw ruimte past en hoe je de plant moet verzorgen. Planten zijn voor ons geen handelswaar, dus we verkopen niet. Wél vragen we een donatie voor het verzorgen van de planten, de potgrond en de pot. Hopelijk kunnen we de drempel verlagen voor buurtgenoten die hun huis, werkplek of kantoor willen vergroenen, maar niet goed weten hoe, of flexibel willen blijven. Want bij ons kun je planten altijd weer teruggeven.”

Adres: Nachtegaalstraat 58 Bis
Afspraak via whatsapp 06-13398891
www.plantenasiel.nl

Carlijn en Laura in hun Plantenasiel