Raadsleden bezoeken Oost

Wat maakt een straat plezierig om te wonen? Hoe gaan bewoners (studenten, jongeren, gezinnen, ouderen) met elkaar om? Hoe verdelen we de schaarse ruimte voor wandelaars, fietsers, auto’s, spelende kinderen, winkels, horeca en groen? Hoe blijft alles en iedereen bereikbaar, ondanks de vaak smalle, drukke straten?

Verbeteren van de leefbaarheid
Gemeenteraadsleden van meerdere politieke partijen bezoeken dinsdag 12 september de Mgr. van de Weteringstraat (zijstraat van de Nachtegaalstraat) die zij zien als voorbeeld van zo’n volle straat. Ze komen graag in gesprek met bewoners uit Oost (dus niet alleen uit deze straat) om te kijken wat de gemeente kan bijdragen aan de leefbaarheid. De raadsleden voor Oost Annemarijn Oudejans (Student & Starter) en Tess Meerding (VVD) organiseren deze avond, samen met de wijkadviseur.

Aanmelden
Woon jij in een straat of buurt waar de leefbaarheid onder druk staat? Kom langs en bespreek de problemen en mogelijke oplossingen. Je kunt tot 7 september aanmelden via raadsinformatiebijeenkomsten@utrecht.nl (vermeld: ‘Raad in Oost 12 september’). En anders sluit je gewoon aan op de dag zelf.

Programma
18:30 uur Verzamelen Mgr. v/d Weteringstraat 13;
Wandeling naar theater De Berenkuil aan de Biltstraat;
19:00 uur Ontvangst in Theater De Berenkuil;
19:30 uur Start discussie;
21:00 uur Einde.

Mgr. van de Weteringstraat
Raadsleden voor Oost Annemarijn Oudejans en Tess Meerding – foto: Arnoud Wolff